head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

 

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kente gelen depremzede sayısının 72 bini bulduğunu bildirirken, ufak tefek aksaklıklar olsa da bu büyük afetten birlik ve beraberlik içinde düzlüğe çıkılacağını kaydetti...

Antalya'da  deprem bölgesine yapılacak yardımların koordinasyonu ve misafir edilen afetzede vatandaşların, geleceğinin planlanması için Batı Akdeniz'in oda ve borsaları ile iş dünyasını temsil eden dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda bir araya geldi.

vali açıkladı 1 afe3b

Toplantıda konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, ufak tefek yaşanan aksaklıklar olsa da bu büyük afetten birlik ve beraberlik içinde düzlüğe çıkacaklarını kaydetti.
Deprem felaketinin ardından Antalya’nın çok özel bir durumunun olduğunu ifade eden Yazıcı, "Konaklama potansiyelimiz çok yüksek olduğu için burada afetten mağdur olan çok büyük bir nüfus var. Depremzedelerin belirli bölümünü bu şehrimizde misafir etmek, kucak açmak bize düştü. Bir haftadır yoğun şekilde misafir kabul etmeye devam ediyoruz. Otelcilerimize teşekkür etmek istiyoruz.

Otelcilerimizle 3 toplantı yaptık; 58 bine yakın, 60 bin yatağın tahsisin sözü aldık. Bunun yanında ilimizde 4 bin 300 kapasiteli misafirhane, KHK yurtları bu iş için hazırlandı. İhtiyaç olması halinde pansiyonlar hazır. Bugün itibarıyla 60 bine yakın otellerde, lojmanlarda, apartlarda depremzedemiz var. 4 bin 300’ü kamu misafirhanelerinde 7 bin 600’de KYK yurtlarında misafirlerimiz var.

Topladığımızda 72 binleri bulduk. Bu rakamlara kendiliğinden gelen ve yakınları aracılığıyla şehre dağılmışların rakamı yok. Henüz onları toparlayamadık. Sadece otel, KYK ve misafirhanelerde şu an için 72 bin kişi var" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler