head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

 

Deprem bölgesine giderek 3 gün boyunca Kahramanmaraş, İskenderun, Osmaniye, Gaziantep, Mersin ve Tarsus'ta depremzedeler ile gazetecileri ziyaret eden Dim "Üzüntülü ve kaygılıyız. Depremde şu ana kadar 15 gazeteciyi kaybettik. Halen enkaz altında olan gazeteciler var. Dualarımız onlar için" dedi...

dim 1 80db1

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı ve DİM Medya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim, deprem bölgelerindeki ziyaretlerini hafta sonu da sürdürdü.


Alanyalı Türkiye  Bisiklet Federasyonu (TBF) ve Balkan Bisiklet Birliği Başkanı Emin Müftüoğlu ile birlikte önce Kahramanmaraş, İskenderun, Osmaniye ve Gaziantep'te depremzedeler ile gazetecileri ziyaret eden Dim, hafta sonu ise Azerbaycan Media Türk TV canlı yayınına bağlanarak deprem bölgesinden izlenimlerini aktardı.


Ardından Mersin'e giden Dim, enkazdan yaralı olarak çıkarılan yakınlarının tedavisinin sürdüğü hastanede gazeteci Beycan Üçkardeş’i TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, Mersin KGK İl Temsilcisi Abdullah Biçer ve gazeteci Selahattin Akkuş ile birlikte ziyaret ederek "Geçmiş olsun" dedi.


Dim, daha sonra depremin şiddetle sarstığı ama yıkımın olmadığı Tarsus’ta da yerel gazetecileri ziyaret etti. Tarsus'ta gazeteciler "İnsanlarımız evlere ve işyerlerine girmekten korkuyorlar" dediler.

 

dim 4 0ff72


Dim, Mersin Bozyazı’da yoldan geçen depremzedelere ücretsiz yemek ve çay ikram edilişini de görüntüleyerek "İşte dünyada eşi benzeri olmayan halk dayanışması. Bebek bezi de var. Bu ülkenin kolonu da kirişi de bu dayanışma ruhudur" mesajını verdi.


'ŞU ANA KADAR 15 GAZETECİYİ KAYBETTİK'...


Dim, bölgedeki ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada "Üzüntülü ve kaygılıyız. Depremde şu ana kadar 15 gazeteciyi kaybettik. En büyük kayıp 7 gazeteci ile Adıyaman’da. Halen enkaz altında olan gazeteciler var. Dualarımız onlar için" dedi.

dim 2 52332

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

 

Gazeteler