head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

Flaş gelişmeye göre, Kepez İlçe Seçim Kurulu, Alanya'yı da yakından ilgilendiren ATSO seçimlerinde mevcut Başkan Davut Çetin’in kırmızı listesinden 56 oyu iptal etti ve Ali Bahar’ı 58 oy ile yeni başkan ilan etti...

1 Ekim’de gerçekleşen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu, kırmızı listenin başkan adayı Davut Çetin’in aldığı 59 oyun 56’sının işaretli ve şaibeli olduğuna karar vererek iptal etti.

Ali Bahar’ın yarıştığı mavi liste, Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu’na ‘oy pusulalarında oy kullanın hüviyetinin kasten belli edildiği işaretlemeler olduğu’ iddiası ile itirazda bulundu. Yapılan itiraz sonrası kırmızı oy pusulalarını inceleyen Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu, 56 oy pusulasının şifrelenerek kullandırıldığı hükmüne vararak söz konusu 56 oyu iptal etti.

 

ALİ BAHAR BAŞKAN OLDU...
Alınan karar sonrası 59 oy alan kırmızı listenin geçerli oy sayısı 3’e düştü. Mavi listenin 58 oy pusulasında da incelemelerde bulunan ilçe seçim kurulu, bu oy pusulalarında her hangi bir işaretleme ve uygunsuzluk olmadığını tespit etti. Yaşanan bu gelişmeler sonucunda Ali Bahar 3 oya karşı 58 oy alarak ATSO'nun yeni başkanı oldu.

atso 2 87247

DAVUT ÇETİN İTİRAZ EDECEK...
Geçtiğimiz cuma günü ATSO Meclisi'nde yapılan seçimle başkanlığını ilan eden Davut Çetin, Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı karar sonrası il seçim kuruluna itiraz edeceği öğrenildi.

 

 

 

 

Gazeteler