head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK),  Basın kuruluşlarında  çıkan habere ilişkin bir basın açıklaması yaptı...

 

YÖK: ÇEŞİTLİ KONULARDA İNCELEMELER VAR...

YÖK'ün basın açıklamasında aynen şu ifadeler yer aldı: "Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan iddialar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür:
"Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Rektörüyle ilgili olarak YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı'nda çeşitli konularda başlatılmış ve hâlen devam etmekte olan incelemeler bulunmaktadır. Basın yayın organlarında bugün yer alan iddialara ilişkin olarak da inceleme sürdürülmektedir."

İŞTE H.B'NİN İDDİALARI...

Alanya'nın devlet üniversitesi ALKÜ'nün rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan hakkında rüşvet suçlaması ile Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ve YÖK'e başvuru yapılmıştı. İş insanı H.B, Rektör Kalan’ın kendisinden 50 bin TL istediğini, vermediği için kardeşinin atamasının yapılmadığını iddia etmişti. H.B., bu şok iddialarıyla ilgili ALKÜ'de görevli üst düzey bir yetkiliyi de tanık göstermişti.

Öte yandan iş insanı H.B, Rektör Kalan'ın kendisine "Beni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atadı. Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan beni destekliyor. Bu yüzden YÖK Başkanı Prof. Dr. Ero​l Özvar beni görevden alamaz. Git istediğin yere şikayet et. Gücün yetmez" dediğini de iddia etmişti. Rektör Kalan ise, Yeni Alanya'nın soruları üzerine "İddialar asılsız" açıklamasını yapmıştı.

 

 

 

 

Gazeteler