head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024

Avrupa seyahat endüstrisi için tarihi bir olay gerçekleşti 178 yıllık Thomas Cook dün gece itibariyle operasyonlarını durdurup resmen iflasını ilan etti. TV'ler haberi "Breaking news" olarak duyurdu...

Thomas Cook bankaların kendisine tanıdığı bir haftalık süreyi beklemeden iflasını ilan etti.

Dün gece saatlerinde Türk operasyonlarını durduran Thomas Cook’un, yurt dışında tatilde bulunan 150 bin yolcusunu İngiltereye döndürmek için de harekete geçildi.

Şirketten gece yarısı yapılan resmi açıklama ile iflas resmen ilan edildi

Şirket tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

thoomas oookofis090820190903283634209 2 41 58357

"Thomas Cook İngiltere ve ona bağlı şirketler zorunlu tasfiye sürecine girmiştir ve şirke şu anda Resmi Alıcının kontrolü altındadır.

İngiltere’deki tüm operasyonlar ani bir etkiyle durduruldu, tüm gelecek uçuşlar ve tatiller iptal edildi.

Yurt dışında ve Birleşik Krallık’ta tatilde bulunanlara ve ileri tarihli rezervasyonu olanlara Sivil Havacılık Otoritesi destek hizmeti sunmaktadır.’’

Peter Fankhauser: Çok çaba harcadık ama…

İflas sonrası İngiltere'deki 9 bin çalışana yönelik bir açıklama yapan Thomas Cook CEO'su Peter Fankhauser, şirketi kurtarmak için her yolu denediklerini söyledi.

''Bir sürü insanın en iyi eforu sarf etmesine rağmen, Thomas Cook'un gelecekte yola devam edebilmesi için aylarca süren çetin pazarlıklar başarısızlıkla sonuçlandı.'' diyen Fankhauser, ''Biliyorum bunu sindirmek inanılmaz derecede zor. Ancak şunu bilmelisiniz ki, ben ve ekibim Thomas Cook'u kurtarmak için her yolu denedik'' ifadelerini kullandı.

Condor’dan açıklama

Thomas Cook'un Almanya'daki hava yolu şirketi Condor tarafından yapılan açıklamada, şirketin operasyonlarına olağan şekilde devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, ''Gelişmeleri web sitemizden duyuracağız'' denildi.

Gazeteler