head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

Bir takım gazetelerin 3 Nisan 2023 tarihli sayısında ALTSO eski başkanı Mehmet Şahin’in Keçiboynuzu Meyvesinin Coğrafi İşaretini Alanya’ya resmi olarak kazandırdığı şeklinde haberler Türk Patent Kurumu’nun 28 Mart 2023 tarihli yazısıyla kesin olarak yalanlandı...

ALTSO VE KEÇİ BOYNUZU HABERİ 3 5e835

 

ALANYA GÜNEŞİ GERÇEĞİN PEŞİNDE...


Adeta bir “Tescil Yalanını” algı yaratarak resmiyete dökülmüş gibi sunulmasının 1 gün sonrasında hem aynı gazete sürecin devam ettiğini ve tescilin henüz tamamlanmadığını itiraf ederken, haberin başlığı ile haberin metni arasındaki fark çelişki yarattı.

ALTSO VE KEÇİ BOYNUZU HABERİ 2 21913


15 ARALIK 2022 TARİHLİ ESKİ YAZI İLE ALGI YARATTILAR...
Bir gün önce resmi tescilin yapıldığını manşetine taşıyan gazete, bir gün sonra ise attığı başlığın aksine haberin devamında sürecin devam ettiğini ve eksikliklerin varlığını içeren belgeyi yayınladı.

ALTSO VE KEÇİ BOYNUZU HABERİ 8jpg 1c8b5
3 Nisan günü gazetelerde boy boy resmi tescilin eski ALTSO Başkanı Mehmet Şahin tarafından gerçekleştirdiğini yazan gazete bir gün sonra ise, daha küçük bir alana kaydırdığı haberde; “Keçi Boynuzu Tescil Adı Harnup” ve Biz Ne dersek o” başlığını kullanarak algı yaratmaya devam ettiği görüldü.
Kendilerini haklı çıkarmak için de 4 ay önceki 15 Aralık 2022 tarihli Tarım Bakanlığı ile Türk Patent Kurumu arasındaki yazışmaya atıfta bulunan Gazete, tescile ait hiçbir kanıtı göstermeyen belgedeki eksiklikler listesini de algı yoluyla gündeme getirmediği gibi başvuru esnasında kabul gören Keçiboynuzu- Harnup ismine vurgu yaparak sanki tescil varmış gibi algıyla yazdıklarının haklı olduğuna okuyucularını inandırmaya çalıştılar.

 

ALTSO VE KEÇİ BOYNUZU HABERİ 4 9f1fa

BU KADAR KOMİK OLMAYIN; KEÇİ BOYNUZUNUN DİĞER ADIDIR HARNUP...

Alanya'da yetişen Keçiboynuzunu tescilletmiş ve ismini de Harnup koymuş gibi komik demeçlerinizle kendinizi güldürmeyin... Keçiboynuzu (Ceratonia siliqua) veya harnup, baklagiller (Fabaceae) familyasından olup Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü yerlerde doğal olarak yetişen ve baklaları (meyveleri) yenen, her dem yeşil çalı ya da ağaç formunda olan bir bitki türü.

 

--O zaman soruyoruz?

Madem 15 Aralık 2022 tarihli belge tescilin tamamlandığını gösteriyorsa neden 4 ay bekleyip 3 Nisan’da tescilin tamamlandığını yazdınız?


Belli ki süreç devam ediyordu ve yeni bir gelişme yoktu, eksiklikler tamamlanıyordu ve siz yanlış istihbarat ile bu yandaş haberi yaptınız, ardından yanlışlığınızı örtmek için konuyla alakalı olmayan 4 ay önceki eski belge ile algı yarattınız.
Özetle;
Kurumlarda süreklilik esastır ve nasıl başvuruyu geçmiş yönetim yapmışsa, devam eden süreci de Eray Erdem başkanlığındaki yeni yönetim takip etmektedir.

Tescil tamamlandı diyerek yanlış yaptınız, sonradan eksikler var derken bile özür diyemediniz, zeytinyağı misali suyun üzerine çıktınız.

İŞTE,  ALANYA GÜNEŞİ'NİN ULAŞTIĞI HAKİKAT BELGESİ...

ALTSO VE KEÇİ BOYNUZU HABERİ 6 MÜRACAAT HABERİ fc770


Eski belgeler ile algı yarattınız, ama nihai kararı verecek olan Türk Patent Kurumu’nun 28 Mart 2023 Tarihi resmi yazısı olaya son notayı koymuştur.
Süreç sizin ilk iddianızda olduğu gibi tamamlanmamıştır ve eksiklerin tamamlanması için çalışmalar devam etmektedir.


Gerisi kirli siyasettir.

ALTSO VE KEÇİ BOYNUZU HABERİ 5 cac4a

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler