head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Eylül ayı meclis toplantısında Alanya'nın sembol oteli Oasis’in de yıkılıp yerine konut yapılması kararı ile devam eden furyaya 'Dur' demek için Turizm Bakanlığı'na başvurduğunu açıkladı... 

Başkan Adem Murat Yücel, Turizm Bakanlığı'na yazı yazarak tercihli konut seçeneğinin kaldırılmasını istedi.


Alanya Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında CHP Grup Başkanı Erkan Demirci, meclise Oasis Otel'i de kapsayan Batı Alanya'ya ilişkin bir önerge verdi. Demirci'nin, İYİ Parti'li üyelerle birlikte sunduğu önergede özetle "İmar yetkisi Turizm Bakanlığı'nda olan Okurcalar ile Konaklı arası taranmalı, üzerinde turizm tesisi bulunan uygun konum ve büyüklükteki parseller tespit edilmelidir. Bu parseller Turizm Bakanlığı'na sunulmalı ve bu parsellerdeki yenileme çalışmalarında konut değil turizm tesisi yapımı ile ilgili yasal düzenleme hayata geçirilmeli. Benzer bir çalışma Alanya Belediyesi'nin yetki alanında da yapılmalı" ifadeleri yer aldı.

Bu önerge üzerine söz alarak Alanya'nın sembol oteli Oasis’in de yıkılıp yerine konut yapılması kararı ile devam eden furyanın önüne geçmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Yücel, Turizm Bakanlığı'ndan hem Oasis hem de diğer tesislerin yıkılıp yerine konut yapılmasını önlemek için tercihli konut seçeneğinin kaldırılmasını istediklerini, bu konuda Turizm Bakanlığı'ndan yanıt beklediklerini söyledi.


Başkan Yücel'e bu konuda mecliste grubu bulunan diğer partilerden de tam destek geldi.

 BAŞKAN YÜCEL 722b4

İŞTE BAŞKAN YÜCEL'İN BAŞVURU METNİ...


5 Eylül 2022 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'ne "Alanya Batısı Turizm Merkezleri Hakkında" konu başlığıyla gönderilen resmi yazıda, "Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel" imzasıyla aynen şu ifadeler yer aldı:

"Alanya ilçe sınırları içerisinde, Alanya İncekum Turizm Merkezi, Alanya Alara Çayı Güneyi Turizm Merkezi, Alanya Batısı Turizm Merkezi bulunmakta ve bu turizm merkezi sınırları içerisinde hem konut hem turizm tesis alanı olarak kullanılabilecek alanlar mevcuttur. Ülkemizin içinde bulunduğu sosyoekonomik şartlar gereği ilçemiz genelinde belediye olarak imar planı onama yetkimiz olan ve imar planı kullanımda olan alanlarda bir takım düzenlemelere gidilmiştir. Turizm tesis yapısı olan alanlarda yıkılarak elde edilecek alanda konut yapılmasını engeller nitelikte meclis kararları alınmakta ve turizm yapılaşması teşvik edilmektedir. Turizm kenti olan ilçemiz sınırları içerisinde planlama çalışması tarafınızca yürütülen alanlarda tercihli konut alanları olarak tanımlı alanlarda ikinci konut niteliğinde konut amaçlı yapılaşmadan ziyade bölge halkının ekonomik yapılanmasını ve oluşmuş olan sosyoekonomik düzenin bozulmaması amacıyla imar planında turizm tesisi yapılaşmasını teşvik edici koşulları yeniden gözden geçirerek, konut yapılmasını zorunlu haller dışında önler nitelikli önlemler alınmasını bilgilerinize arz ederim."

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler