head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

 

Alanya Jandarma komutanlığına bağlı birimlerin dikkati, müthiş bir operasyon ile sonuçlandı... 

Alanya’da aralarında Antalya Barosuna kayıtlı bir avukatın da olduğu, kendilerini MIT mensubu olarak tanıtan bir grup jandarmanın operasyonu sonucu yakalandı.

sahte mitçiler 2 d7d9a

Alanya Güneşi'nin Jandarmadan edindiği bilgiye göre, İnterpol tarafından M1 kodu ile aranan Estonya uyruklu H.R.’nin Alanya’nın Kargıcak Mahallesi’nde ikamet ettiğini öğrenen C.T., M.D.Ç., T.A., İ.Y. ve Ş.T. isimli şahıslar
kendilerini Milli İstihbarat mensubu olarak tanıtarak H.R.’nin evine baskın düzenlediler. H.R.’nin eşi O.R. ile görüşen ve H.R.’yi aradıklarını söyleyen şahıslar, cumhurbaşkanlığı tarafından özel olarak görevlendirildiklerini ifade ettiler. Asıl amaçlarının para sızdırmak olduğu öğrenilen sözde MİT mensupları O.R.’ye eşinin bir saat içerisinde gelmemesi halinde jandarma eşliğinde arama yaparak kendilerini gözaltına alacaklarını belirterek ayrıldılar.

sahte mitçiler 3 32674

KİMLİKLERİ SAHTE ÇIKTI...

Daha sonra Mahmutlar Jandarma Karakolu’na giden C.T., M.D.Ç., T.A., İ.Y. ve Ş.T. isimli şahıslar kendilerini Cumhurbaşkanlığınca özel görevlendirilmiş Milli İstihbarat Teşkilatı mensubu olarak tanıtarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın özel yetkilendirilmiş savcısı Tamer G. imzalı arama kararıyla, İnterpol tarafından arandıklarını iddia ettikleri Estonya uyruklu O.R. ve Eşi H.R.’nin Kargıcakta bulunan evinde arama yapılmasını, O.R. ve H.R.’nin tutuklamaya yönelik yakalanmasını talep ettiler.

Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Mahmutlar Karakolu ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri , Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimatlar doğrultusunda yapılan incelemede jandarmaya beyan edilen arama kararının ve Milli İstihbarat Kimlik belgesinin sahte olduğunu tespit etti. Yapılan tespit üzerine aralarında Antalya Barosuna kayıtlı bir avukatın da olduğu C.T. (Keskin 1979), M.D.Ç.(1990), T.A.(Ankara 1968), İ.Y.( Mersin 1964) ve Ş.T.( Ankara 1971) gözaltına alındı. Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

sahte mitçiler 4 estonyalı 88e84

ESTONYALI SINIR DIŞI EDİLDİ...

Öte yandan jandarma ekipleri dün saat 18.00 sıralarında Estonya uyruklu H.R.’nin ( Estonya 1973) ve eşi O.R. ( Estonya 1979 )  yapılan kontrolünde İnterpol tarafından M1 kodu ile arandığını tespit etti. H.R. işlemlerinin ardından sınır dışı edildi.

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler