head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Taksicilerin; artan maliyetlerin altında ezildiğini belirten Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e çağrıda bulundu...

Taksicilerin artık dayanacak gücünün kalmadığını söyleyen Recep  Çalış, "Artan maliyetler karşısında esnafımızı ezilmekten kurtulacak bir tarife uygulanmasını istiyoruz" dedi.

ARTAN MALİYETLER VE AKARYAKIT ZAMLARI TAKSİCİLERİN DE BELİNİ BÜKTÜ...

Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, 2021 yılının başından bu yana mücadele ettiği taksimetre zammı talebini yineledi. Başkan Çalış, taksimetre konusunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve UKOME Genel Kurulu'na çağrıda bulundu.

Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Taksicilerimizi yakından ilgilendiren taksimetre meselesi için son bir yıldır da mücadele veriyoruz. İstediğimiz sonuçları elde edemedik, verilen sonuçlardan hiç bir zaman da memnun olmadık. Memnun olmadığımızı da zaman zaman sosyal  medya üzerinden , gerekse medya aracılığıyla bunu dile getirdik. Geçen hafta Perşembe günü akşam Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde, yılbaşından sonra  ciddi bir iyileştirme yapılacağı sözüne binaen bir görüşme yaptık. Dün Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi'ne taksimetre konusunda bir resmi başvurumuz oldu. 2021 yılı Aralık ayından itibaren akaryakıta yüzde  36, sigortaya yüzde 54, Bağ Kur primine yüzde 36, yedek parçaya yüzde 96 ve lastiğe yüzde 46 oranında zam geldi. Taksici esnafımız artan maliyetlerin altında eziliyor. Maliyetlerin altında ezilmekten kurtulmak istiyoruz. Bu konuda son sözü de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek ve UKOME Genel Kurulu taksimetre zammı konusunda son sözü söyleyecek. Biz artan maliyetler karşısında talebimizi dile getirdiğimizde şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor; açılışın 12 TL, kilometre 12 TL olması yönünde. Ayrıca daha önce alınan zamlarda tarifelerde Antalya İlimizde ve ilçelerimizde yeni bir uygulama indi bindi yönünde. Biz fiyatları uygun bulmayıp uygulamadığımız için Antalya merkezde uygulamaya geçmesine rağmen ilçelerimizde indi bindi ücreti hayata geçmemişti. İndi bindi ücreti de kilometreye kadar indi bindi ücreti için 27 TL'ye kadar bir talebimiz var. Ümit ederiz ki, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, sesimizi duyar. Ayrıca yazılı olarak talebimizi UKOME'ye bildirdik. Başkanımız da ulaşım sektörünün içinden geliyor. Ben tüm esnafım adına Sayın Başkanımızdan esnafımızın yüzünü güldürecek bir fiyat tarifesini esnafımıza sunmasını arzu ederim. İnşallah bu konuyu değerlendirecektir. Artan maliyetler karşısında dayanacak gücümüz kalmadı" dedi. 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler