head
2183026 810x458 75f08
Salı, 23 Nisan 2024

ER Touristik tepe yöneticilerinden Ingo Burmester, iflas eden Thomas Cook bünyesindeki havayolu şirketi Condor'a ortaklığı düşünebileceklerini söyledi...

Avrupa seyahat pazarının ikinci büyük grubu 178 yıllık Thomas Cook’un iflasının ardından iştiraki şirketlerin durumu merak edilirken, grubun havayolu şirketi Condor ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Pazarın en büyük üç grubundan biri olan DER Touristik de Condor’a talip olduğunu açıkladı. DER Touristik Merkez Avrupa CEO’su Ingo Burmester, Condor’u grup olarak tek başlarına satın almayı düşünmediklerini, ancak şirkete ortak olmaya sıcak baktıklarını belirtti.

Asıl hedeflerinin tamamen DER Touristik’e ait bir havayolu şirketi kurmak olduğunu ifade eden Burmester, Condor’un özellikle Almanya’daki turistik operasyonlar için son derece önemli olduğunu ve kurtarılması için kendilerinin de destek olmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Almanya’da Thomas Cook dışında diğer tur operatörlerine de koltuk sunan Condor’un koltuk kapasitesinin sadece yüzde 30’u Thomas Cook’a ayrılmıştı. Bu yüzden Condor’un faaliyetine devam etmesi tüm sektör açısından önem taşıyor.

Daha önce pazar lideri TUI’nin de talip olduğu Condor’u kurtarmak üzere Almanya'da federal hükümet ve Hessen eyalet hükümeti devlet destek kredisi verilmesi konusunda anlaşmıştı. Anlaşma çerçevesinde devlet garantili 380 milyon avro civarında kredi temini öngörülüyordu.

Gazeteler