head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşandığı iddia edilen ve sosyal medyada büyük tepkilere neden olan bir babanın çocuğuna şiddet uyguladığı videonun Antalya’da değil, bir yıl önce Irak’ta çekildiğini açıkladı... 

" ALANYA DA DEĞİL, IRAK'TA ÇEKİLEN BİR VİDEO"

Antalya’da çekildiği iddia edilen videoda kızını yanına çağıran babanın kızına acımasızca tokat attığı anların ortaya çıkması sosyal medyada hızla yayılmasıyla birlikte bakanlık, emniyet, sivil toplum kuruluşları ve dernekler harekete geçti. Yürekleri sızlatan olayın Antalya’da olduğu iddiaları üzerine sosyal medya üzerinden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, Antalya Valiliği’nin, Antalya Emniyeti’nin, Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Songül Başkaya’nın ve birçok siyasetçinin hesapları etiketlenerek ihbarlar yapıldı. Dehşet anları sosyal medyada hızla yayılırken, görüntüleri izleyen binlerce kişi cani babaya tepki gösterdi. Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bakanlık görüntülerin ardından harekete geçti. Emniyet araştırdı. O videosu çekilen olayın Antalya’da değil, Irak’ta olan bir olay olduğu tespit edildi” denildi.

ırakta 2 f5a58

" BİR YIL ÖNCE YAŞAYAN VE ÜZÜNTÜ VEREN BİR OLAY"...
Türkiye’nin gündemine oturan ve Antalya’da olduğu iddia edilen çocuğa şiddet vidosunun bir yıl önce Irak’ta çekildiği ve Bakanlığın gerekli işlemleri yaptığı açıklandı. Aile bireyi tarafından bir çocuğa fiziksel şiddet uygulanması görüntülerinin yer aldığı video ile ilgili açıklama yapan Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri şu bilgileri aktardı: “O videoyu biz de gördük. Sosyal medyada Antalya’da olduğu yönünde yazılar vardı. Emniyet’ten araştırıldı. Bakanlık Basın Müşavirliği’nden açıklama yapıldı. Sosyal medyada, haberlerde Alanya diye yazılmış ancak o videosu çekilen olay Antalya’da değil, Irak’ta olan bir olay olduğu tespit edildi. Irak’ta bir yıl önce olan bir olay. Antalya ile alakalı bir durum yok. Bakanlık konuyla ilgili gerekli işlemleri yaptı.”

ALANYA EMNİYET MÜDÜRÜ DE AÇIKLAMA YAPTI...

alanya yeni emniyet müdürü 7f6ad

Görüntülerin yayılmasının ardından konuyla ilgili açıklama yapan Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, “Konuyla ilgili olayın Alanya’da olduğu yönünde paylaşımlar görüyoruz. Bu olay Alanya’da gerçekleşmedi” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler