head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

Alanya’da; aralarında Alman uyruklu hayvansever kadının aracıyla beraber toplamda 8 araç, 3 mesken ve 1 caminin camlarını kırarak mala zarar veren şüpheli, jandarma ekipleri tarafından yakalandı...

acaip 2 d7d9c

ADLİYEYE BÖYLE SEVK EDİLDİ... 

Jandarma dan alınan bilgiye göre 19 Ocak Çarşamba günü Asmaca Mahallesi’nde
ikamet eden M.K. adlı kadın gözleme dükkanın ve aracının camlarının, Alman Uyruklu Nicola Sevindi adlı kadın aracının camının, K.A. isimli erkek aracının camının ve Kızılalan Meşeardı Cami imamı İ.D. ise caminin pencerelerinin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldığını belirterek karakola şikayetçi oldular.

YARDIM İSTEMİŞTİ...
Alanya'ya yerleşerek Bektaş Mahallesi’nde büyük bir arazi kiralayan Alman Nicola Sevindi, dün sabah kalktığında aracının tüm camlarının parçalandığını görmüş ve aracına yapılan saldırıların ardından çok korktuğunu söylemişti. "Ben bu insanlara ne yapıyorum?” diyen Sevindi, yetkililerden yardım istemişti.

JANDARMA EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ...
Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı JASAT ve Merkez Karakol Komutanlığına bağlı devriyelerce yapılan araştırma sonucu aynı istikamette bulunan araç ve işyeri camlarını kıran şüphelisinin 29 yaşındaki Y.K. olduğu tespit edildi. JASAT ekiplerince yakalanan Y.K., gözaltına alındı.

 12 SALDIRI GERÇEKLEŞTİRDİ...
Y.K. hakkındaki soruşturmayı derinleştiren ekipler, şüphelinin 19 Ocak gecesi kardeşine ait 07 GJJ 31 plakalı motosikletle
polis bölgesinde 5 araç 2 mesken, jandarma bölgesinde 3 araç, 1 mesken ve 1 cami olmak üzere toplam 8 araç, 3
mesken ve 1 caminin camlarını kırarak mala zarar verdiğini tespit etti. 07 GJJ 31 plakalı motosiklette yapılan aramada ise siyah banla sarılmış İngiliz anahtarı ele geçirildi.


TESTİ POZİTİF ÇIKTI...
Sevindi ve diğer mağdurların şikayetinin ardından gözaltına alınan Y.K., jandarma ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi. Yakalanan şahsın yapılan Covid-19 testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Bunun üzerine hem şahıs hem de görevli jandarma personeli koruyucu elbise olan tulum giydi. Jandarma ekipleri, koruyucu elbiseler içerisinde şahsı adliyeye sevk etti. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler