head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

Alanya’da 800 metre yüksekliğindeki Yassı Tepe’nin zirvesinden yamaç paraşütüyle tekli atlayış yapan Ersin Cömert (30), kısa süre sonra Alanya Kalesi’ndeki kayalık bölgeye düştü...

Sarp kayalığa çakılıp ağır yaralanan Cömert, ekiplerin çalışması sonucu Sikorsky helikopterle kurtarıldı.

paraşütcü düştü 2 ff878

Deniz seviyesinden 800 metre yükseklikteki Yassı Tepe’ye saat 14.00 sıralarında, yamaç paraşütüyle atlayış yapmak için gelen Ersin Cömert, kendisini boşluğa bıraktı. Tekli atlayış yaparak bir süre havada süzülen Cömert, Alanya Kalesi bölgesine geldiği sırada rüzgarın etkisiyle paraşütün kontrolünü kaybederek, kayalık bölgeye düştü.

paraşütcü düştü 3 e1ca1

Cömert’in düştüğünü gören çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye sahil güvenlik, AKUT, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle ekipler yaralı Cömert’e güçlükle ulaştı.

Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’na bağlı helikopter 2’nci sortisinde aşağıya sarkıtılan halatla Ersin Cömert’i almayı başardı.

paraşütcü düştü 4 c2dc6

Helikoptere alınan Cömert, Kestel Mahallesi’nde bulanan piste götürüldü.

Ersin Cömert, buradan da sağlık ekipleri tarafından ambulansla Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek tedaviye alındı. Ayrıca Ersin Cömert’in yamaç paraşütü öğrencisi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler