Bu sayfayı yazdır
Cumartesi, 06 Nisan 2019 15:18

SUSMA

Yazan
Ögeyi Oylayın
(4 oy)
“SUSMA” Değerli okuyucularım, Çocuk istismarı ve her türlü cinsel istismar,toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren sosyal bir hastalıktır. Ülkemizde maalesef gün geçmiyor ki taciz ve tecavüz olayları yaşanmasın… Bazı onursuz kişilerin “babanın öz kızına şehvet duyması haram değildir”diye yayınladıkları fetvaları, “bir kereden bir şey olmaz “diyen zihniyetler var oldukça çocuklar istismara uğramaya devam edecektir. Bize düşen görev bir çocuğun çıkaramadığı ses olmaktır.

 

Topluma kazandırılacak her sağlıklı çocuk geleceğimizin güvencesidir. Hep birlikte çığlıķ atarsak yasaları değiştirme şansımız artar.

Benim çocuğum ,senin çocuğun yok; hepsi bizim çocuklarımız ve onların çıkaramadığı sesi çıkarmak zorundayız.

‘Çocuk susar sen susma’ sloganıyla sosyal medyada gündem yaratan milyonlarca insan artık bu sorunun kalıcı çözümlerle son bulmasını istiyor.

Cezaların yaş sınırı getirilmeden en ağır caydırıcı cezalarla son bulması tüm dileğimizdir.

Koruyucu tedbirlerin alınması, müdahaleye yönelik uygulamaların gözden geçirilmesi, düzenli denetim ve değerlendirilmelerin yapılması,ceza indirimlerinin kalkması, hayatta kalanların haklarının korunduğu ve sosyal desteğe ulaşılabildiği bir yapının sağlanması; ama her şeyden önce önlemenin mümkün olduğuna inanılması ve bu amaçla yola çıkılması gerekiyor.

Önce bu önlemleri almalıyız sonra çocuklara hayır demeyi bedenlerinin onlara ait olduğunu saygıyı hak ettiğini öğretelim. Çocuk istismarı konusunda bilinçlenmek ve daha duyarlı bir toplum olmak adına,tüm insanları bu suçu görmezden gelerek ortak olmamaya davet ediyorum!.. Görüşmek üzere, sağlıcakla kalın..

Okunma 12705 kez