Bu sayfayı yazdır
Cumartesi, 06 Nisan 2019 15:20

İYİ MİYİZ BÖYLE VATANDAŞ?

Yazan
Ögeyi Oylayın
(4 oy)
Oh be, Sonunda gençlik yıllarıma geri döndüm diyeniniz var mı?1970 li yıllarda vatandaş ;margarin,tüp,gaz,benzin kuyruğuna giriyordu ama ilk kez patlıcan,biber domates kuyruğuna 2019’lar da giriyoruz.Böyle giderse de 1940’lı yılların “karne günleri”ne dönersek hiç şaşırmayalım.


Seka kâğıt fabrikaları,Et Balık Kurumu,Süt Endüstrisi Kurumu ve Şeker fabrikaları gibi Cumhuriyet döneminin birikimi olan devlete ait bütün sanayi kuruluşlarını haraç mezat,yok pahasına yandaşlara satanlar ,şimdi tanzim satış çadırları kurmuşlar,domates,biber,patlıcan satıyorlar.
Ya verilen müjdelere ne demeli ?
Ne müjde ama ,”Durmak yok yola devam”derken meğerse hedefler 2023 değil, 1970’lermiş..
Şimdi Türkiye yerel seçime gidiyor.Bol kampanyalı,bol ikramiyeli,bol şanslı.
Gelen seçim ile birlikte kazanma hırsıyla hesapsızca verilen ekonomi vaadleri neticesi bol borç,bol dert,bol sıkıntı..
Borç yiğidin kamçısıdır.Nasılsa bu millet borca alışkındır,bunu da kaldırır.Bir söz vardır”borç yiyen kesesinden yer” bizde kesede kalmadı tek bildiğim hamamda kullanılan kese tellak da , O da fazla bastırıyor be kardeşim derimiz yüzüldü yeter..
Eveeet, her seçimde her zaman olduğu gibi vaadler uçuşuyor gene yerel seçimlerde. Belediye başkanlığına aday olmak ,ilgi büyük tabi ki. Yerel seçimlerin belediye başkanı, hizmet ve parti olmak üzere üç önemli etkeni vardır.
Seçmen bu üçünün bileşenine göre oy verir. Kısacası yaşadığımız süreç, her ne kadar dolaylı olsa da bu seçimlere etkisi olacaktır.Zira insanlar bu seçimde oylarını kullanırken,ülkedeki gelişmeleri ve ekonomik durumu akıllarının bir köşesinde tutacaklardır.
Tüm ilçeler daha fazla icraat bekliyor..
Bu iş ekonomi işi olduğu kadar plân, program ve vizyon işidir…
Bu intibayı kim bırakırsa,bayrağı o devralacak bizden söylemesi.
Sevgi ve Saygılarımla….

Okunma 16788 kez Son Düzenlenme Cumartesi, 06 Nisan 2019 15:37