Bu sayfayı yazdır
Cumartesi, 06 Nisan 2019 15:19

HOŞGÖRÜLÜ MÜYÜZ?

Yazan
Ögeyi Oylayın
(4 oy)
Merhaba sevgili okuyucularımız.! İnsanlar toplu halde,birlikte bir hayat sürdürürler,insanlar ve diğer canlıların en önemli farkı bu toplumu yaratma özelliğidir. Bireyleri içtenleştiren , mutlu eden davranışların ilkini bilindiği üzere hoşgörü oluşturur.Çağımızın insanı,sebebi bilinmeksizin,kötü davranışlar ve sözlerle yaşamı adeta kötüleştirmekte,daraltmakta,zorlaştırmaktadır.

 

Günümüz de fikirleri yüzünden birbirine düşman bireylerin varlığı hepimizi üzmektedir,tabi ki hepimiz farklı konularda,farklı görüşlere sahip olabilir ve ve farklı görüşler belirtebiliriz..

Mühim olan,bu görüşlerin hoşgörü çerçevesinde belirtilmesidir.Karşımızdaki kişinin bir hatasını gördüğümüzde onu hemen yargılamamak ona olumsuz davranmamak gerekmektedir. Çünkü hepimiz insanız ve hata yapabiliriz.

Sevgili okuyucularım!

Adaletli olmak, eşitlik yapmış olmak demektir.

Adalet,hak ve hukuku yerine getirme olarak tanımlanabilir.Adaleti sağlamadaki temel amaç herkese hakkı olanı vermektir.İnsanların birbirlerinin yaşadığımız dünyada kişilerin uyum ve düzen içinde yaşayabilmeleri için hoşgörü şarttır.Hoşgörünün olmadığı yerde asayiş den söz edilemez. Başarıya ulaşılması için laf dan daha çoğu gereklidir.

Atalarımızın da dile getirdiği gibi” lafla peynir gemisi yürümez “diyerek ,Mevlana’nın bir sözünü hatırlatmak isterim. “Hoşgörü,başka insanların kusurlarında, kendinizin de payı olduğunu kabul etme olgunluğudur..” SEVGİ ve SAYGILARIMLA….

 

Okunma 16939 kez