Bu sayfayı yazdır
Pazartesi, 21 Ekim 2019 17:26

SELÇUKLU'NUN PAYİTAHTLARI

Yazan
Ögeyi Oylayın
(35 oy)
Sayın T.C. Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan beyefendi Konya'ya özel bir ilgi gösteriyor, Tabii ki Konya'da kendisine verdiği destekle bu ilgiyi hakkediyor... Konya'da T.C. Selçuk Üniversitesinde yüksek öğrenimini almış olan mevcut kabinenin TC.Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum beyefendi de Konya'ya ilgili.


Konya bu kudretli devlet büyüklerinin destekleriyle birçok proje geliştiriyor ve bu projelere finans buluyor , bu sayede gerçekleşen projelerde şehrin marka değerini arttırıyor ve tüm insanların ilgisini çekmesine vesile oluyor.


Şimdilerde Konya'da herkesin dilinde kamulaştırma bedelleri ve inşası merkezi hükümetçe desteklenip ortaya konacak bir yeni proje var.


Konya ili Karatay ilçesi Piri Mehmet Paşa mahallesinde son günlerde bir yenileme veya kentsel dönüşüm lafıdır gidiyor.

Bu adı geçen mahalle Hz. Mevlana Celaleddini Rumi'nin türbesinin de içinde olduğu mahalle.

Tabii ki şimdi yapılması düşünülen uygulamayla o bölge adeta yepyeni olacak ve bizler gibi o bölgede yaşamış insanların hatıralarını silip süpürüp bir kenara atacak. Atacak atmasına da bari ortaya yeni çıkacak olan eserler herkes tarafından tasvip görse beğenilse en önemlisi bölgeye yakışsa aykırılık oluşturmasa.


O kadar çok hatıralarım var ki o bölgede, benim de çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği bölgedir orası, tüm yaşadıklarımın hatırıma gelmesi bile mümkün değil...


Bundan kırk yada elli yıl veya daha öncesi, birimiz Fransa'nın başkenti Paris'e gitmiş olsaydık ve oralarda yaşamış olsaydık; Bu gün tekrar gidip o hatıralarımızın olduğu yerleri tekrar gezmeye kalksaydık ne olurdu biliyormusunuz.?

O gün nasılsa bu günde binaların renkleri dahil ayni binaları ve cadde sokakları görür hatıramızdaki herşeyi tazeleyebilirdik.

Her şeyin ve her yerin aynen korunduğunu görürdük.

Bu örnekleri ;

--Viyana için,

--Münih için,

--Prag için,

--Daha birçok şehir için söyleyebilir örnekleri arttırabiliriz...


T.C. Konya Büyükşehir Belediye başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay beyefendi inşaatçı, girişimci olması babıyla bu bölgeyi ele alacak ve zamanında Sayın Mehmet Keçeciler'in T.C.Konya Belediyesi başkanlığı sürecinde yaptığı o yanlış katlı otopark ve çarşı projesinin oluşturduğu kirliliği ortadan kaldıracak. Bu anlamda çokta iyi yapacak, hayırlı olacağına inandığım bir iş, bir proje olacak.


Bu projeler hayata geçirilirken o bölgede mevcut birçok tarihi binada ortadan kalkacak.

Hatırlayın bakalım!

Mevlana caddesinin başında bulunan eski İş Bankası binası nasıl yok oldu?

O bina ile vilayet binası arasında bulunan bedesten dükkanları nasıl yeraltı sarraflar çarşısına kurban edildi...


Neyse olan oldu ve bu günlere gelindi.

Şimdi inşaallah hızlı yapalım aman ''bir daha ki seçimlerden önceye yetiştirelim'' derken bu bölgede yeni bir garabe ortaya çıkarılıp bırakılmaz.


Duyduğum kadarıyla tek katlı dükkanlardan oluşan bir çarşı yapılıp devreye alınacak başka da birşey olmayacakmış. İyi de o bölgeye gelen ziyaretçilerin ve bölgede yaşayanların araçlarını nereye bırakmalarını tavsiye edeceksiniz?

Bu kamulaştıracağınız koskoca bölgenin altına görsel anlamda kirlilik oluşturmadan bir otopark gömseydiniz olmazmıydı ?


Sayın T.C. Karatay Belediyesi başkanı Mehmet Hançerli bey bölgesinde oluşacak olan bu değişikliğin ilerki günlerde tekrar değiştirilmesi gereğinin oluşmaması için acaba şimdiden bu konuya bir eğilse ne olurdu?

İlerki günlerde bu yapılaşma olduktan sonra bu binaları kaldırıp altına otopark koyamazsınız, bu konu şimdiden ele alınmalı ve halledilmelidir kanaatimce!


Konya üniversiteler anlamında da çok zengin bir şehir.

Tek T.C. Selçuk Üniversitesi değil, daha birçok üniversitesi olan bu şehir mutlaka en güzel projeyi üretir ve uygulanmasına da gözcülük eder. Bu manada çok şanslı olan Konya bu durumundan faydalanır umarım.


Her şeyin hayırlısı...

Konya tüm bu hizmetleri ziyadesiyle hak ediyor etmesine de ;bizler Selçuklu'nun payitahtı Konya'dan bahsederken ,acaba Selçuklu'nun kışlık payitahtı olan Alanya neden göz ardı ediliyor diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz?

Alanya kendi yatırımlarını kendisi karşılamak durumunda kalırken başka yerler yatırım alırsa olur mu?


Tüm bu yatırımlardan pay alabilmek için önce proje geliştirmek ondan sonra Alanya için büyük şans olan Sayın T.C.Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'ndan destek talep etmemiz yeterli olur kanaatindeyim.


Konya bu büyük desteklerle Mevlana Meydanı düzenlemesini yapıyorsa;

Alanya olarak bizler de,

--İskele,

--Liman ,

--Belediye,

--Mola kavşağı bölgesi düzenlemesini yapıp hayata geçirebilir. kentimize bir hizmet üretebiliriz.

Tabii ki tüm bunların organize edilmesi Sayın T.C. Alanya Belediyesi başkanı Adem Murat Yücel beye düşer.


Haydi hayırlısı.

''İllere var da bize yok mi ?''...

Bu cümle hizmet talebimizi nede güzel anlatıyor değil mi ?

Okunma 15369 kez Son Düzenlenme Pazartesi, 21 Ekim 2019 17:39