Bu sayfayı yazdır
Cuma, 05 Temmuz 2019 16:49

ALANYA GEÇİLMEZ..

Yazan
Ögeyi Oylayın
(11 oy)
Geçte gör! Son günlerde haklı olarak gündeme gelen yayalara geçiş önceliği verilmesi hususu ülkemizde geçte olsa uygulamaya alınıyor ve bu konu her ortamda dile getiriliyor.

Tabiidir ki bu ve benzeri uygulamalar devreye alınıp yaptırımlarıyla yani caydırıcılıklarıyla kamuoyunda tartışılmaya başlandımı insanımız konu üzerinde kafa yormaya ve uygulamanın nasıl olacağını düşünmeye vakit ayırır.

Bundan belki otuz sene kadar önce iş için İsviçre'nin Zürih şehrine gitmiştik,orada bir araç kiraladık dolaşıyoruz şehir içinde. Bize hem yolu tarif eden hemde yıllardır tanıdığımız olan İsviçre'li bir arkadaşta ön koltukta oturuyordu. Ben araç kullanıyorum o birden panik halinde bağırarak dur nereye gidiyorsun deyince frene asıldık ve durduk. Durduk durmasına da yaya geçidine arabanın burnu girmiş oldu. İnsanlar hem geçiyorlar hem de bizim aracın kaputuna tokat atıyorlar burada ne işin var dercesine. Şimdi benim durumumu bir düşünün , utançtan neredeyse atlayıp kaçacak olduk ama yapacak bir şey yok bekledik. Arabayı geride alamadık orada adeta kısıldık kaldık. Neyse geçiş hakkı bize geldi de hareket ettik oradan kurtulduk. Bu anı beynimizin en derin noktalarındaki yerini aldı bir kere insan nasıl unutur bunu.

Şimdi gelelim Alanya'mıza...

Burada durum ne, merkezde bir de ona bakalım.

Alanya'mıza Tosmur'dan girip Atatürk caddesinden seyreden daha sonra Ahmet Tokuş bulvarı adını alan güzergahta devam edip Atatürk bulvarından ve Alaaddin Keykubat anıtının olduğu bölgeden kenti geçen bir sürücü kaç tane yaya geçidi üzerinden geçer bileniniz var mı ?

Bu 8150.metre olan bölümde tamı tamına 116 yaya geçidi var.

Ortalama da 70. metrede bir yaya geçidi demektir bu.

Yaz nüfusu malumunuz milyona dayanan bir kalabalıklık oluşuyor. işte oda tabii olarak yaya trafiğini çokca arttırıyor.
Denize paralel olan bu yol şehri böldüğünden yayalar burayı çokca kullanmak durumundalar.

Gündem de olan bu yayaların geçiş hakkı ve onlara mutlaka yol verilmesi meselesi bakın Alanya'mızı nasıl etkileyecek.

Bu konuda duyarlı davranmayan ve yaya hakkını ihlal eden bir sürücü Alanya'yı baştan başa geçerken 55.680. TL cezayla karşılaşma olasılığını aklının bir köşesinde tutmalıdır.

Alanya'yı baştan başa geçmek o kadarda bedava değil ,işte hesap ortada ona göre tavır almalı ve dikkatli olunmalıdır.

Okunma 10741 kez