head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Yeniköy Barajı, İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi tarafından TBMM’ye taşındı. TBMM Başkanlığı’na yazılı dilekçe gönderen Bahşi, soruların Bakan Pakdemirli’nin cevaplamasını istedi...

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi tarafından hazırlanan yazılı dilekçede, “14 Ekim 2015’te temeli atılan ve bölge tarımı için büyük umut kaynağı olan Yeniköy Barajı hayal kırıklığı olmuştur. Teslim süresinin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen atıl şekilde beklemektedir. 12 milyon 360 bin dekar araziyi sulaması planlanan Yeniköy Barajı, Toslak ve Emişbeleni başta olmak üzere birçok bölgeye umut olmuştu. Yaklaşık 9 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, temelden 58,5 metre yükseklikte inşa edilecekti. Ekim 2015’te temeli atılan barajın şartnamesinde 700 gün sonra 9 Temmuz 2017’de teslim edilmesi gerekiyordu. Ancak yüzde 46 fiziki oranda yapımı tamamlanan ve 24 milyon 888 bin 053 TL ihale bedeli bulunan baraj, yüklenici firmanın ortadan kaybolması sonrası atıl şekilde bırakılmıştır” ifadelerine yer verildi.


‘İŞÇİLERE MAAŞLARI ÖDENECEK Mİ?’


İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, dilekçesinin sonunda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplamasını istediği 4 soruyu ekledi. İşte Bahşi’nin, Bakan Pakdemirli’ye Yeniköy Barajı ile ilgili soruları;

--Yeniköy Barajı inşaatını tamamlamak için bir çalışmanız var mıdır?

--Seçim öncesi coşkuyla temeli atılan barajın önünde hiçbir engel yokken neden yapımına devam edilmemiştir?

--Baraj yapımına başlayan firma çevredeki vatandaşların arazilerinden de toprak almış ve bahçelerinde devasa çukurlar açılmıştır. Kazılan çukurların kapatılıp mağduriyetin giderilmesi için bir çalışmanız var mıdır?

--Öztaş İnşaat ve Abu Yapı ortaklığında yapımına başlanan baraj inşaatında çalışanlar paralarını alamamışlardır. Bakanlığınız bu işçilerin mağduriyetlerini nasıl giderecektir?”

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler