head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

İŞTE AK PARTİ'NİN DEMOKRASİ ANLAYIŞI VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ...

T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından www.parlamentohaber.com’ da yayınlanan ‘Albayrak’tan Ekonomi Kötü Diyen Ekonomistlere Terörist Benzetmesi’ başlıklı habere 20.000 TL – Yirmi Bin TLlik dava açıldı...

Parlamento Haber web sitesinin yapmış olduğu “ALBAYRAK’TAN ‘EKONOMİ KÖTÜ’ DİYEN EKONOMİSTLERE TERÖRİST BENZETMESİ” başlıklı haberine T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından kişilik haklarına saldırı sebebiyle 20.000 TL – Yirmi Bin TL tutarında dava açıldı.

NE OLMUŞTU?
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde (OSKM) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşma da “Birileri çıkacak, isimlerinin başında ekonomist, profesör yazan ama bu ülkeye zarar vermeye çalışan, nereye hizmet etmeye çalıştığı, hangi tabloları çizerek, milleti korkutmaya, Türkiye aleyhinde bir algı oluşturmaya çalışan bu kişilerin, terör eylemlerinde gördüğümüz ekipten farkı yok.” demişti.

7 Kasım 2019 tarihli Yeniçağ Gazetesi tarafından yapılan Berat Albayrak ‘ekonomi kötü’ diyen ekonomistleri ‘teröristlere’ benzetti! başlıklı haber ve birçok haber sitesi tarafından yayına alınan haberler gibi Parlamento Haber web sitesi de bu haberi 8 Kasım 2019 tarihinde meslek etik ilke ve kurallarına uygun olarak yayınladı.

Fatih Portakal’ın sunduğu Fox Ana Haber’in 8 Kasım 2019 tarihli bölümünde “ŞİMDİ DE EKONOMİSTLER TERÖRİST OLDU” başlıklı haberinde, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantıda, Bakan Berat Albayrak’ın yaptığı o konuşmadaki çarpıcı ifadelere yer verildi. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel “Patates, soğancılardan sonra ekonomistlerde terörist oldu.” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener TBMM’de partisinin düzenlediği 12 Kasım 2019 tarihli grup toplantısında yaptığı konuşmada, ekonomik gidişatı eleştirenleri ‘teröristlerle’ aynı kefeye koyan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yüklendi. Akşener, “Damat Bey haddini bil haddini! Kayınpeder torpiliyle oturduğun o makamı yeteri kadar işgal ettin. Milletimize terörist demek hakkın da değildir haddin de değildir” demişti.

 BAKANLIK TARAFINDAN HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekonomik gidişatı eleştirenleri ‘teröristlere’ benzetmesinin ardından Bakanlık, 12 Kasım 2019 tarihli yapılan basın açıklamasında “Ekonomi aleyhinde algı oluşturmaya çalışanlara karşı hukuki süreç başlatıldı.” açıklamasında bulunmuştu.

BAKAN ALBAYRAK’TAN PARLAMENTO HABER’E 20 BİN TL’LİK DAVA
Bakan Berat Albayrak tarafından Parlamento Haber’e açılan 20 Bin Tl’lik davada, Bakan Albayrak’ın avukatı Ahmet özel tarafından şu ifadelere yer verildi.

Basın yoluyla müvekkilimin kişilik haklarına saldırı sebebiyle www.parlamentohaber.com adresinde ‘Albayrak’tan Ekonomi Kötü Diyen Ekonomistlere Terörist Benzetmesi‘ başlığıyla yayınlanan yazıya ilişkin olarak; 20.000 TL – Yirmi Bin TL – manevi tazminatı müvekkil Berat Albayrak adına; yayın tarihinden itibaren (08.11.2019) işleyecek yasal faizleriyle birlikte davalılardan müştereken ve müteselsilen tahliyesine, ayrıca hükmün davalı internet sitesinde ilanen yayınlanmasına karar verilmesi taleplerimizdir.

20 bin tl dilekçeberat albayrak hhk dava 2fcaa

PARLAMENTO HABER’DEN KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA...
Bakan Berat Albayrak ile ilgili olan haberin, birçok haber sitesi ve haber ajansının basın ve yayın haklarını kullanarak aktardığı belirterek, özgür basın ve tarafsız habercilik ilkesi gereğince Parlamento Haber olarak yapmış olduğumuz “ALBAYRAK’TAN ‘EKONOMİ KÖTÜ’ DİYEN EKONOMİSTLERE TERÖRİST BENZETMESİ” başlıklı haberde, kişilik haklarına aykırı hiçbir ifadenin yer almadığını, kaynak olarak kullandığımız, 7 Kasım 2019 tarihli Yeniçağ Gazetesi tarafından yapılan Berat Albayrak ‘ekonomi kötü’ diyen ekonomistleri ‘teröristlere’ benzetti! başlıklı haberdeki içeriğin sitemizde değiştirilmeden yayınladığını belirtiyor, dava ile ilgili yapılan açıklamayı, YÜCE TÜRK MİLLETİ’NİN ferasetine bırakıyoruz.

Basının prangalı ve havuz medyasından ibaret olduğu ve adaletin yok edilmeye yüz tuttuğu bir Türkiye’de, korkmadan, yılmadan habercilik yapan tüm gazeteci arkadaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

 

 

 

KAYNAK:www.parlamentohaber.com

 

 

 

 

 

 

Gazeteler