head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Bilim insanları, şimdiden dünyanın sonuna ilişkin araştırmalarını sıklaştırdı. Son yapılan araştırmaya göre dünyanın sonu geldiğinde sadece 5 ülke ayakta kalabilecek...

O ülkeler ise ;

--Yeni Zelanda,

--İzlanda,

--İngiltere ,

--İrlanda,

--Avustralya.

Ayrıca Avustralya'da yer alan Tazmanya eyaleti de ayakta kalacak yerlerden biri.

Bilim insanları, bu ülkeleri sıralarken çekincelerini dile getirerek, "Diğer ülkeler de değişimi sağlayabilir" notunu düştü.Dünyanın sonuna ilişkin araştırmalar ve senaryolar, insanlık tarafından merak edilmeye devam ediyor. Bilim insanları da dünyanın sonu geldiğinde nasıl bir tablo olacağını belirlemek için yeni araştırmalara imza atıyor. Son yapılan araştırmadan ise dikkat çeken sonuçlar çıktı.

AYAKTA KALACAK 5 ÜLKE...
Bilim insanları, dünyanın küresel çöküşü durumunda sığınabilecek en güvenli ülkeleri belirledi. Bu ülkeler arasında, Yeni Zelanda, İzlanda, İngiltere ve İrlanda ile Avustralya'nın Tazmanya eyaleti yer alıyor.

DÜNYA ÇÖKERKEN 2 8a11c

İLK SIRADA YENİ ZELANDA VAR...
Yeni Zelanda jeotermal ve hidroelektrik enerjiye, bol tarım arazisine ve düşük nüfus yoğunluğuna sahip olması nedeniyle bu listede ilk sırada yer aldı.

KÜRESEL ÇÖKÜŞ TEHLİKESİ ARTTI...
Araştırmacılar, birbirine karmaşık ağlarla bağlı enerji temelli küresel ekonominin neden olduğu çevresel hasar nedeniyle insan uygarlığının "tehlikeli bir durumda" olduğunu söyledi. Uzmanlar şiddetli bir finansal kriz, küresel ısınmanın etkileri, doğanın tahribatı, koronavirüsten daha kötü bir pandemi veya bunların bir kombinasyonunun küresel bir çöküşün ortaya çıkabileceğini belirtti.

DÜNYA ÇÖKERKEN 3 80a30

ÜRETİM YETENEKLERİ DİKKATE ALINDI...
Hangi ülkelerin böyle bir çöküşe karşı daha dirençli olacağını değerlendirmek için ülkeler,

--Nüfusları için gıda yetiştirme,

--Sınırlarını istenmeyen kitlesel göçlerden koruma,

--Elektrik şebekeleri ve bazı üretim yeteneklerine göre sıralandı.

Ilıman bölgelerdeki ve çoğunlukla düşük nüfus yoğunluğuna sahip adalar ilk sırayı aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler