head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Yeni İmar Kanununun neler getireceğini TBMM-Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden dile getirirken,Milletin kanayan yaralarına da parmak bastı...

HELAL OLSUN SANA SAYIN VEKİLİM...

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi,TBMM'de yaptığı konuşmada;

"Her gün Suriye'nin kuzeyinden kınalı kuzu şehitlerimiz gelirken, Van Bahçesaray'da -çığ altında kalan 2 kişiyi kurtarmak için gelenlerden 39 kişi daha- toplamda 41 kişi tedbir alınmadığı için çığ altında kalıp ölürken yolcu garantili havaalanına kazanç sağlamak için yenilenmeyen pist sebebiyle üçe bölünen uçakta 3 kişi hayatını kaybederken, Hatay'da yoksulluktan insanlar kendilerini yakarak canlarına kıyarken biz şu anda ne yapıyoruz? Ahlat'ta 1.071 metrekare oturum alanlı saray yapılması için kanun teklifi görüşüyoruz. Ne yapıyoruz? Yerel yönetimleri kazanan muhalefet belediyelerinin yetkilerini kısacak kanun tekliflerini görüşüyoruz. Bu, İsmail OK Bey'in tarif ettiği durum değil de nedir Allah aşkına? Bir de buna tepki gösteriyorsunuz. Van Bahçesaray'da ölenlerin haberi gelirken bu ülkenin Cumhurbaşkanı Kırıkkale'de keyif çayı dağıtıyordu.

Bu kanun teklifini kabaca incelediğimizde, AK PARTİ bu teklifle ne yapıyor vatandaşlarımıza yine kısaca anlatalım: Yabancı gerçek kişilere, millî güvenliğimizi tehdit eden askerî bölgelerle tabii kaynaklarımızın yer aldığı haritaları pafta pafta 50 Türk lirasına satmayı amaçlıyor. 17 büyükşehir belediye başkanlığını kaybettiği için Anayasa'nın 138'inci maddesine ve Danıştay kararlarına aykırı olarak belediyelerin yetkilerini ellerinden alıp kendi yönetimindeki TOKİ'ye devrediyor. Ecrimisil istemeye, tahsiline ve taşınmazların tahliyesine ilişkin işlemleri uygulamaya veya Millî Emlak Genel Müdürlüğü eliyle uygulatmaya yönelik yetkiyi yine TOKİ'ye vermeyi amaçlıyor. Bu kanun teklifiyle, Salda Gölü kıyıları "millet bahçesi" adı altında rant elde edebilmek için gasbedilmesini öngörüyor. Bunun kimlere peşkeş çekileceğini bilmiyoruz ama burada herhangi bir kamu yararı olmadığını görüyor, doğal güzelliklerin bozulacağını biliyor ve üzülüyoruz. Bitlis'in Ahlat ilçesinde Van Gölü kıyısında Sayın Cumhurbaşkanı istedi diye tesis yapıyoruz. Daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından bu isteği iptal edilmesine rağmen şimdi bu maddeyi Meclisten geçirip kanunlaştırarak Anayasa Mahkemesi kararını delmek istiyorsunuz.

Unutmayınız ki Meclis yasa yapar, yürütme ve yargı üzerine düşen görevi bu yasalar doğrultusunda yerine getirir. Parlamentomuzu yetkisiz ve etkisiz hâle getirmenize izin vermeyeceğiz. Bizler, burada Türk milletini temsil ediyoruz. Burada çıkaracağımız yasalar, bir kişinin değil yüce Türk milletinin yararına olmalıdır. Bugüne kadar milletin menfaati dışında hiçbir kanun teklifine "evet" demedik, bundan sonra da demeyeceğiz."Sözleri ile halkın gönlünde taht kurdu.

Alanya Güneşi olarak,bu konuşmayı sorduğumuz vatandaşlar; "İşte halkın sesi ve milletin vekili böyle olmalıdır.Hepimizin yarasına parmak  basmış,feryadımız olmuş.Helal olsun vekilimize"dediler.

 

 

 

HABER : İbrahim AKDAĞ

Gazeteler