head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya Belediyesi tarafından uygulanmak istenen Mahmuz Projesi tartışmaları devam ederken,Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçeBaşkanı Coşkun Karadağ, "Ortak akılla hareket edilmeli" dedi...

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, önceki gün Keykubat Plajı’ndaki kıyı bandında yaşanan kum kaybının önlenmesi için hazırlanan kum tutucu mahmuz projesini kamuoyuna tanıtıp, hazırlıkların sürdüğünü açıklamıştı.


Açıklamanın ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Erkan Demirci, meclis üyesi olmasına rağmen proje hakkında bilgi sahibi olmadığını söylemişti. Demirci’nin ardından dün bir açıklama da CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’dan geldi.

 

Kollektif çalışma kültürüne dikkat çeken Coşkun Karadağ, "Bu tür kum tutucuları doğaya yapılan bir müdahale olarak görüyorum. Alanya’da geçmişte bu tür olaylar gündeme geldi sonuçları olumsuz oldu. Doğaya pek müdahale etmek doğru değil. Bugün olmaz, iki yıl içerisinde olmaz ama beş yıl içerisinde mutlaka bunu geriye atar. Turizm kenti Alanya’da deniz, kum, güneş vazgeçilmez üçgendir. Ancak doğa bunu zaman zaman denizin içerisindeki hareketlerle beraber doğuya sürükler, bazen de batıya sürükler. Bu doğanın kendi içerisindeki bir alışveriştir. Dolayısıyla bu kum tutucuları bence betonarme sistem olarak yapmak Türkiye’de ve dünyada denenmiş olaydır. Benim gördüğüm kadarıyla iyi bir sonuç vermedi. Özellikle Karadeniz’de yapılan bu tür kum tutucular başarılı olmadı. Doğa yine kendi doğası ne ise onu yaptı, dolayısıyla bu tür müdahaleler ile beraber kum tutmak çok da sağlam netice vermez. Bunun çok daha bilimsel bir takım veriler içerisine oturtularak, profesör düzeyindeki kişiler ile birlikte incelenerek sonuca gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Alanya halkı ile birlikte düşünerek, tartışarak doğru neticeye varmak lazım,ortak akıl önemli" dedi.

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler