head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i eleştiren  İYİ Parti Alanya ilçe başkanı Yücel Apaydın, “Yerel seçimlerin ardından vatandaşa önceki dönemin iki katı vaatlerde bulunarak seçim çalışması yapan Alanya Belediye Başkanı, gündelik işlerin dışında hiçbir işe el atamadı.Kendisi ve yerel yönetim halktan kopuk yaşıyor” dedi.

İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı bugün gerçekleştirildi.

İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak, engelli kişilere karşı saygının insanlığa saygı olduğunu kaydetti. Apaydın, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında belirtmek isterim ki, engelli kişilere karşı saygı, insanlığa saygıdır ve engelli olmak bir kusur değildir. Biz İyi Parti ailesi olarak herhangi bir aralıkta değil, her zaman yanınızdayız. Engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına ve onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmayı diliyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

CUMA PAZARIimages 9 59e6f

Belediye düğün salonu ve iş yerlerinin olduğu bina yıklıdı ve uzun zamandır boş alan olarak şehrin ortasında atıl duruyor

 


‘ALANYA BELEDİYESİ ÇALIŞMIYOR’...
Apaydın, konuşmasının devamında Cuma Pazarı bölgesinde yapılan yıkımı eleştirerek, “Yerel seçimlerin ardından vatandaşa önceki dönemin iki katı vaatlerde bulunarak seçim çalışması yapan belediye başkanı ve ekibi, gündelik işlerin dışında hiçbir işe el atamadı. Kendisinden önceki belediye başkanından kalan sorunlar yumağı hala çözülemediği gibi daha da büyüyor. Şehir düzeni ve trafik başlıca sorunlar olmakla birlikte turizmde gelinen nokta hiç iç açıcı değil. Özellikle Alanya esnafı, her sene yeni umutlarla başladığı turizm sezonunu kan ağlayarak kapatıyor. İmar sorunu şehrimizin kanayan yaralarından biriyken, şimdi de kentsel dönüşüm adı altında altyapı anlamında hiçbir çalışma yapılmadan sadece yenilenen binaların getirdiği sorunlar da şehrimizin yüküne yük katıyor” diye konuştu.


‘MECLİS ÜYELERİMİZLE EL ELEYİZ’...
Halkın takdiri ile seçilen belediye meclis üyeleriyle beraber, vatandaşın refahına yönelik her ne varsa onları desteklemeye devam ettiklerini söyleyen Apaydın, “Vatandaşın isteklerini unutup, kendilerine rant ve menfaat yaratan kararlara hep karşı çıktık ve görevde olduğumuz süre zarfında da karşı çıkmaya devam edeceğiz. Belediye meclis üyelerimizle beraber şehrimizin daha iyi yönetilmesi için var gücümüzle çalışmaktayız. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in de söylediği gibi, meclis üyelerimizle birlikte belediye başkanlarının ve onların yakınlarının haksız kazanç sağlamasını ve zenginleşmesini önlemek için Alanya halkı adına her türlü çalışmayı yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

YENİ BELEDİYE BİNASI İNŞAATI78393870 2642919755789574 4629907833792495616 n 73442

İnşaatı durdurulan  ve uzun zamandır çivi dahi çakılmayan yeni Alanya Belediye Binası


‘PROJELER ZAMANINDA BİTİRİLEMİYOR’...
Pazaryerleri ile ilgili zam ve indirim konusuna değinen Apaydın, “Görünen o ki belediyeyi yöneten zihniyet genel iktidar gibi, yaptığı işleri ‘ben yaptım oldu’ zihniyetiyle yapıyor. Yapılacak projelerle ilgili halkın ihtiyaçları ve öncelikleri gözetilmiyor, bu sebeple başlayan projeler tam zamanında bitirilemiyor. Belediyenin elinde başlayıp öylece bıraktığı Oba’daki belediye binası atıl beklerken, Cuma Pazarı’nda dar gelirlilerin düğününü yaptığı, toplantılarını gerçekleştirdiği salon yıkılarak, seçim öncesi göz boyayıcı tanıtımlar yapıldı. Bugün 2019 yılının son meclisi yapıldı. Bugüne kadar İyi Partili meclis üyelerimizin vermiş olduğu birçok önerge savsaklandı, sorularımıza net cevaplar verilmedi” diye konuştu.

 

SAPADERE KANYONUimages 9 f9f22

Sapadere Kanyonu

 

 

‘YENİ YILDA ATILIM BEKLİYORUZ’...

Apaydın, “Yeni yılda umarız belediye başkanı ve ekibi daha şeffaf çalışır. Yılan hikayesine dönen Sapadere Kanyonu ihalesi şeffaf bir şekilde, köy halkına da yararlı olacak şartlarda gerçekleştir. Bekleyen birçok projede halkın görüş ve önerileri alınır. Millet İttifakı'nın meclis üyeleri aracılığı ile vermiş olduğu önergelere kayıtsız kalmadan halkımız adına sorduğumuz sorulara net cevaplar verilir. Umarız Alanya yeni turizm sezonuna girerken, şehir olarak buna hazır olur. Tanıtım ve hizmet anlamında Alanya Belediyesi öncelikle, yapması gereken işleri ve görevleri yerine getirir” diye konuştu.

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler