head
2183026 810x458 75f08
Salı, 16 Nisan 2024

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde  yerin 7.7 kilometre derinliğinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul, Bursa ve İzmir'de hissedilen depremin ardından artçı sarsıntılar meydana geliyor... 

Yerin 4.5 kilometre derinliğinde 4.3 büyüklüğünde bir sarsıntı daha olurken herhangi bir hasarın meydana gelmediği bildirildi.

balıkesir depremi sokakresimid 13862622 6e7a6

AFAD, "Merkez üssü Balıkesir olan 4.6 büyüklüğünde bir deprem oldu" açıklaması yaptı. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı.Deprem İstanbul, İzmir, Bursa ve Manisa'da da hissedildi.

DEPREM ÇİZELGESİ 2 5dd03e7dbf214414d804cb66 d5122

Öte yandan Kandilli'nin aktardığı bilgiye göre ise depremin büyüklüğü 5.0. Deprem İstanbul, İzmir, Bursa ve Manisa'da da hissedildi.

BALIKESİR'DE İKİNCİ DEPREM...

İlk depremin ardından bölgede 4.3 büyüklüğünde başka bir depremin daha olduğu belirtildi. AFAD'a göre bu ikinci deprem 4.3, Kandilli'ye göre de 4.1 büyüklüğünde gerçekleşti.

Depremin İzmir, İstanbul, Manisa ve Bursa’da da hissedildiği belirtildi.

 

NTV’ye bağlanan Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Şerif Barış, “Bu tip depremler oralarda çok sık yaşanan depremler. Bu depremin çok büyük hasar yapması beklenmemeli” dedi. Barış, geçen yaz İstanbul’da gerçekleşen deprem ile Balıkesir’de yaşanan depremin ilgisini olmadığını belirtti.

BALIKESİR VALİSİ: HASAR BİLDİRİMİ YOK...

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, depremler de herhangi bir hasar bildirimi olmadığını belirterek, "Hastaneye başvuran vatandaşımız da yok. Ekiplerimiz depremin merkezi konumundaki Akçaköy’de. Orada da herhangi bir hasar bildirimi yok" dedi.

"OLUMSUZLUK YAŞANMADI"...

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabaha kadar teyakkuz halinde olacaklarını belirtti.

Telefonla bilgi aldıklarını aktaran Avcı, "Şu an için bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok, gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Akçaköy ve Ayvacık mahallelerine yakın olduğu tahmin ediliyordu, oralarla da görüştük herhangi bir olumsuzluk olmadığı bilgisi geldi."

 

 

 

 

HABER: Sariye AKDAĞ...

KAYNAK:Ajanslar

 

Gazeteler